W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie - Państwowy Instytut Badawczy


Radzików
05-870 Błonie

tel. 22 725 36 11, 22 733 45 00
fax 22 725 47 14

NIP: 5290007029
REGON: 000079480

e-mail: postbox@ihar.edu.pl

ePUAP: /IHAR-PIB/SkrytkaESP

Kontakt

Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie - Państwowy Instytut Badawczy


Radzików
05-870 Błonie

tel. 22 725 36 11, 22 733 45 00
fax 22 725 47 14

NIP: 5290007029
REGON: 000079480

e-mail: postbox@ihar.edu.pl

ePUAP: /IHAR-PIB/SkrytkaESP

Projekty z Narodowego Centrum Nauki (NCN)

XML A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Lead

PROJEKTY BADAWCZE FINANSOWANE PRZEZ NARODOWE CENTRUM NAUKI

UMO-2013/09/B/NZ9/02421 w ramach konkursu "OPUS 5"

Interakcje między izolatami wirusa Y ziemniaka (Potato virus Y, PVY) w infekcjach mieszanych i ich wpływ na rozmieszczenie przestrzenne i dynamikę subpopulacji wirusa w tkankach roślin gospodarzy.

UMO-2012/07/B/NZ9/01901 w ramach konkursu "OPUS 4"

Ocena bioróżnorodności genomu cytoplazmatycznego i jądrowego wybranych gatunków Solanum na tle puli genetycznej ziemniaka uprawnego Solanum tuberosum L., ze szczególnym uwzględnieniem mieszańców somatycznych S . x michoacanum (+) S. tuberosum .

2011/03/B/NZ9/00116

Badanie mechanizmów modyfikacji struktury arabinoksylanów w układach modelowych chleba żytniego, jej wpływ na zdolność chleba do tworzenia lepkich roztworów oraz potencjał antyoksydacyjny.

UMO-2011/03/B/NZ9/01383

Nowe ścieżki wyciszania RNA w analizie funkcjonalnej genów warunkujących ważne cechy użytkowe poliploidalnych zbóż

N N310 727640

Mapowanie genetyczne QTL cechy żółtonasienności rzepaku ozimego (Brassica napus L.).