Mgr Wioletta Monika Dynkowska 
IHAR-PIB w Radzikowie, Zakład Biochemii i Fizjologii Roślin,
Pracownia Stresów Środowiskowych

dyscyplina - agronomia
wszczęcie przewodu - 19.03.2015 r.
promotor - dr hab. Małgorzata Cyran
promotor pomocniczy -  dr Krystyna Rybka
tytuł rozprawy - Profil substancji fenolowych i struktury arabinoksylanów ziarna żyta  (Secale cereale L.) oraz ich związek z potencjałem prozdrowotnym chleba.
powołani recenzenci -  prof. dr hab. Wanda Kociuba (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Instytut Genetyki, Hodowli i Biotechnologii Roślin) 
prof. dr hab. Jan Michniewicz 
(Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego)
przyjęcie rozprawy doktorskiej i dopuszczenie jej do publicznej obrony -  08.01.2020
przyjęcie publicznej obrony -  
nadanie stopnia doktora -



Załączniki:

Uchwała 1/XIX/97 - wyznaczenie recenzentów
Streszczenie / Abstract
Recenzja prof. J.Michniewicz
Recenzja prof. W.Kociuba
Zawiadomienie o publicznej obronie