W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Radzikowie 

 

Radzików
05-870 Błonie

tel. 22 725 36 11, 22 733 45 00

NIP: 5290007029
REGON: 000079480

e-mail: postbox@ihar.edu.pl

ePUAP: /IHAR-PIB/SkrytkaESP

Postępowanie habilitacyjne, dr inż. Anna FRAŚ - 26.09.2019 r. Dr habilit.w dziedzinie nauk rolniczych

Tytuł osiągnięcia naukowego:

„Charakterystyka składu chemicznego polskich odmian pszenżyta  (X Triticisecale Wittmack)  z uwzględnieniem wpływu środowiska oraz możliwości doskonalenia ich przydatności do celów wypiekowych”  – cykl 6. publikacji 
1. Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D., Boros D. 2018. Dietary fibre in cereal grains – A review. Plant Breeding and Seed Science, 77: 43-53.               (wg. MNiSW – 11 pkt., udział 85%)
2. Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D., Mańkowski D.R., Boros D., Szecówka P. 2016. Variability in the chemical composition of triticale grain, flour and bread. Journal of Cereal Science, 71: 66-72. (wg. MNiSW – 35 pkt., IF=2,302, udział 45%).
3. Fraś A., Mańkowski D.R., Gołębiewski D., Gołębiewska K. 2018. Wpływ genotypu, środowiska oraz interakcji G×E na skład chemiczny i aktywność alfaamylazy ziarna pszenżyta ozimego. Polish Journal of Agronomy, 35: 3-14.  (wg. MNiSW – 10 pkt., udział 60%)
4. Gołębiewska K., Fraś A., Gołębiewski D., Mańkowski D.R., Boros D. 2018. Content of nutrient and bioactive non-nutrient components in different oat products. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 10(3): 307-313.    (wg. MNiSW – 20 pkt., IF=0,558, udział 40%)
5. Fraś A., Gołębiewski D., Gołębiewska K., Mańkowski D.R., Gzowska M., Boros D. 2018. Triticale-oat bread as a new product rich in bioactive and nutrient components. Journal of Cereal Science, 82: 146-154.                         (wg. MNiSW – 35 pkt., IF=2,302, udział 55%)
6. Mańkowski D.R., Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D. 2018. Consumer acceptance of Polish bread products. Plant Breeding and Seed Science, 77: 33-42. (wg. MNiSW – 11 pkt., udział 40%).

14.03.2019 - wszczęcie postępowania

06.05.2019 - CK powołanie Komisji Habilitacyjnej

08.07.2019 - uchwała Komisji Habilitacyjnej

26.09.2019 - uchwała 1-XIX-91 Rady Naukowej - nadanie stopnia doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie rolnictwo
i ogrodnictwo

Załączniki

Powiadom znajomego