Tytuł osiągnięcia naukowego:
„Charakterystyka składu chemicznego polskich odmian pszenżyta (X Triticisecale Wittmack) z uwzględnieniem wpływu środowiska oraz możliwości doskonalenia ich przydatności do celów wypiekowych” – cykl 6. publikacji
1. Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D., Boros D. 2018. Dietary fibre in cereal grains – A review. Plant Breeding and Seed Science, 77: 43-53. (wg. MNiSW – 11 pkt., udział 85%)
2. Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D., Mańkowski D.R., Boros D., Szecówka P. 2016. Variability in the chemical composition of triticale grain, flour and bread. Journal of Cereal Science, 71: 66-72. (wg. MNiSW – 35 pkt., IF=2,302, udział 45%).
3. Fraś A., Mańkowski D.R., Gołębiewski D., Gołębiewska K. 2018. Wpływ genotypu, środowiska oraz interakcji G×E na skład chemiczny i aktywność alfaamylazy ziarna pszenżyta ozimego. Polish Journal of Agronomy, 35: 3-14. (wg. MNiSW – 10 pkt., udział 60%)
4. Gołębiewska K., Fraś A., Gołębiewski D., Mańkowski D.R., Boros D. 2018. Content of nutrient and bioactive non-nutrient components in different oat products. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 10(3): 307-313. (wg. MNiSW – 20 pkt., IF=0,558, udział 40%)
5. Fraś A., Gołębiewski D., Gołębiewska K., Mańkowski D.R., Gzowska M., Boros D. 2018. Triticale-oat bread as a new product rich in bioactive and nutrient components. Journal of Cereal Science, 82: 146-154. (wg. MNiSW – 35 pkt., IF=2,302, udział 55%)
6. Mańkowski D.R., Fraś A., Gołębiewska K., Gołębiewski D. 2018. Consumer acceptance of Polish bread products. Plant Breeding and Seed Science, 77: 33-42. (wg. MNiSW – 11 pkt., udział 40%).
14.03.2019 - wszczęcie postępowania
06.05.2019 - CK powołanie Komisji Habilitacyjnej
08.07.2019 - uchwała Komisji Habilitacyjnej
26.09.2019 - uchwała 1-XIX-91 Rady Naukowej - nadanie stopnia doktora habilitowanego w dziedzinie nauk rolniczych, w dyscyplinie rolnictwo
i ogrodnictwo