W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.
Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
Osiągnięcie naukowe: „Różnorodność strategii odporności ziemniaka (Solanum tuberosum L.) na suszę glebową i ocena ich przydatności w hodowli” – cykl 6 publikacji: 1. Boguszewska-Mańkowska D*., Pieczyński M., Wyrzykowska A., Kalaji H.M., Sieczko L., Szweykowska-Kulińska Z., Zagdańska B. (2018) Divergent strategies displayed by potato...
Osiągnięcie naukowe : „Badanie roślin ziemniaka w kontekście stresów biotycznych i abiotycznych w świetle badań proteomicznych” – cykl 5 publikacji: I. Katarzyna Szajko , Danuta Strzelczyk-Żyta, Waldemar Marczewski (2018) Comparison of leaf proteomes of potato (Solanum tuberosum L.) genotypes with ER- and HR- mediated resistance to PVY...
Osiągnięcie naukowe : „Analiza mechanizmu reakcji na chłód u dwóch gatunków roślin C4: kukurydzy (Zea mays L.) i miskanta olbrzymiego (Miscanthus x giganteus)” – zbiór 4 publikacji: 1. Bilska-Kos A ., Szczepanik J., Sowiński P. 2016. Cold induced changes in the water balance affect immunocytolocalization pattern of one of the aquaporins in...
17.05.2021 - wszczęcie postępowanie - Rada Doskonałości Naukowej 28.06.2021 - uchwała 1/XIX/126 Rady Naukowej - wyrażenie zgody na przeprowadzenie postępowania w sprawie nadania stopnia dr habilit.
28.10.2021 - uchwała nr 1/XX/06 Rady Naukowej - powołanie Komisji Habilitacyjnej: Przewodniczący – prof. dr hab. Andrzej Kotecki...
Charakterystyka populacji grzyba Synchytrium endobioticum (Schilb.) Perc. występującego w Polsce i ocena odporności ziemniaka na jego wirulentne patotypy
Charakterystyka składu chemicznego polskich odmian pszenżyta (X Triticisecale Wittmack) z uwzględnieniem wpływu środowiska oraz możliwości doskonalenia ich przydatności do celów wypiekowych