W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.
Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
Publikacje przed Projektem:
Andersson A.A.M., Kamal-Eldin A., Fraś A., Boros D., Åman P. 2008. Alkylresorcinols in wheat varieties in the HEALTHGRAIN diversity screen. J. Agric. Food Chem. 56: 9722-9725.
Gebruers K., Dornez E., Boros D., Fraś A., Dynkowska W., Bedo Z., Rakszegi M., Delcour J.A., Courtin C.M. 2008. Variation in the content of...
Zespół badawczy składa się z czterech pracowników naukowych IHAR-PIB, którzy zgodnie z wymogiem konkursowym na nie przekroczyli 35 roku życia. Ponadto w realizacji projektu pomagają nam inżynierowie oraz pracownicy techniczni IHAR-PIB.
Anna Fraś Kierownik projektu a.fras@ihar.edu.pl
Absolwentka Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej,...
Pszenżyto z uwagi na korzystne właściwości agronomiczne, odżywcze i funkcjonalne jest coraz bardziej popularnym zbożem. Celem projektu jest polepszenie wartości prozdrowotnej chleba pszenżytniego przez dodatek wybranych frakcji ziarna owsa i mąki owsianej. Równocześnie zamierzeniem projektu jest otrzymanie wysokiej jakości chleba i wykazanie, że...