INPAS [ZAKOŃCZONE]
Identyfikacja regulatorów brassinosteroidów w jęczmieniu i określenie ich roli w tolerancji tego gatunku na stres suszy
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy w Radzikowie
Radzików
05-870 Błonie
tel. 22 725 36 11, 22 733 45 00
NIP: 5290007029
REGON: 000079480
e-mail: postbox@ihar.edu.pl
ePUAP: /IHAR-PIB/SkrytkaESP
Identyfikacja regulatorów brassinosteroidów w jęczmieniu i określenie ich roli w tolerancji tego gatunku na stres suszy
Wykorzystanie bioaktywności ziarna zbóż europejskich dla poprawy korzyści żywieniowych i zdrowotnych. (Eng. Exploiting bioactivity of European cereal grains for improved nutrition and health benefits)
Zasoby genowe Avena dla jakości w żywieniu człowieka. (Eng. Avena genetic resources for quality in human consumption)
Nazwa programu: H2020-SFS-2016-2017 Sustainable Food Security – Resilient and resource-efficient value chain. Topic: SFS-10-2017, Type of action: RIA Tytuł projektu: RustWatch: europejski system wczesnego ostrzegania dla rdzy pszenicy Tytuł w języku angielskim: RustWatch: A European early-warning system for wheat rust diseases Kontrakt nr :...
Nowy projekt w ramach programu UE Horyzont 2020 : globalny projekt badawczy dla zachowania i odnowienia zasobów genetycznych psiankowatych roślin uprawnych Komisja Europejska przeznaczyła 6,9 mln Euro na katalogowanie i charakteryzowanie światowych zasobów genowych ziemniaka, pomidora, papryki i bakłażana Włoska Agenzia Nazionale Per Le...
Zwiększenie wydajności i konkurencyjności ekologicznej hodowli roślin. (Eng. Organic breeding – Increasing the competitiveness of the organic breeding and farming sectors)
Inteligentne kolekcje zasobów genowych jadalnych roślin strączkowych dla europejskich systemów rolniczych. (Eng. Intelligent Collections of Food Legumes Genetic Resources for European Agrofood Systems)
Koordynowanie Zintegrowaną Ochroną przed Szkodnikami w Europie (Eng. Coordinated Integrated Pest Management in Europe)
Innowacyjne produkty białkowe z nasion roślin strączkowych uprawianych w warunkach rolnictwa zrównoważonego do żywienia drobiu (Eng. Innovative protein products from sustainably grown legumes for poultry nutrition)
Innowacyjna technologia przetwórstwa rzepaku do żywienia drobiu (Eng. Innovative processing technology of rapeseed products for poultry nutrition